Historie


De historie van Jan Groot Elektro sinds 1928...


Dit  jaar bestaat Jan Groot Elektro 91 jaar, dat is een bewogen geschiedenisvol gebeurtenissen en ontwikkelingen. Samen met u gaan wij terug in de geschiedenis van ons bedrijf. Van een kleine smederij tot een moderne speciaalzaak met huishoudelijke en digitale apparatuur.
Het bedrijf is in 1928 opgericht door Jan Groot en is een echt familiebedrijf. De onderneming wordt tegenwoordig geleid door de derde generatie, Jan en Ank Groot. 


1928 - 1961 In maart 1928 begon Jan Groot Sr. en zijn vrouw Annie een smederij aan de Laan. Hij maakte kachels, pannen en ander smeedwerk. Bij de komst van de eerste radio’s was zijn interesse voor elektronica snel gewekt en niet lang daarna bouwde hij zelf zijn eerste radio en begon met de verkoop en reparaties. Dit leverde hem de fameuze bijnaam de “Radiodokter” op.

1961 - 1991 In 1961 namen Piet en Annie Groot de zaak over. Er werd een stuk aangebouwd naar achter, en het assortiment wer uitgebreid. 
Verlichting grammofoonplaten en later ook CD's Radio Televisie en alle witgoed keukenapparaten vormde toen het assortiment. ​De service was toen ook al de peiler waar de zaak om bekend stond.


1991 - Heden In 1991 namen Jan en Ank Groot de zaak over er werd weer verbouwd de zaak kreeg een nieuwe pui en de winkel een nieuwe inrichting. Ook het assortiment werd anders verlichting en grammofoon platen en cd verdwenen en er kwam meer ruimte voor elektrische apparaten. In 2008 werd het pand volledig aangepakt en is er een nieuw pand verschenen.Tot op de dag van vandaag is de service nog steeds het succes van deze zaak.
 
Bekijk hier onze bedrijfs film en loop met ons door de jaren heen.